loyalty
Regnskapsfører
Billig

Meny

Driver du eller skal du starte foretak? Da har du minst én ting til felles med alle andre foretak i Norge: du må forholde seg til regnskap. Føring av regnskap kan være utfordrende, spesielt hvis man ikke har noen tidligere erfaring med dette. Et spørsmål mange stiller seg i starten er: Hvor mye bør jeg betale for en regnskapsfører? Hvor kan jeg finne en regnskapsfører billig?

Hva er en regnskapsfører / et regnskapsbyrå?

En regnskapsfører er en som er autorisert av finanstilsynet til å føre regnskap for andre enn seg selv. Et regnskapsbyrå er kort sagt et firma som utfører regnskapstjenester for andre foretak og firma. Regnskapsbyrået må også væregodkjent og autorisert av finanstilsynet for å utføre slike tjenester for andre. Dette krever at daglig leder av regnskapsbyrået er autorisert regnskapsfører.

Hvor mye bør det koste?

Priser varierer fra regnskapsfører til regnskapsfører. Hva som avgjør om prisen er verdt det for deg og ditt foretak bør være hvilke tjenester den aktuelle regnskapsføreren tilbyr. Hvordan vil prosessen og samarbeidet med regnskapsføreren foregå? Tilbyr regnskapsføreren digitale løsninger som gir deg noe kontroll? Tar regnskapsføreren hele jobben fra start til slutt?

Hvordan velge riktig regnskapsfører?

Tre ting er viktig å ha i tankene: hvilke behov dere har, hvilke løsninger som dekker de behovene dere har best og så klart: pris. Forskjellige regnskapsførere tilbyr en rekke forskjellige løsninger.

Du blir mest fornøyd hvis du finner en regnskapsfører som tilbyr en løsning som passer til ditt foretak og deres behov. Enkelte tilbyr tjenester der du sender inn dokumentasjon og lar dem ta resten av jobben, andre tilbyr nettbaserte løsninger der du selv får mer kontroll og kan legge inn dokumentasjon selv. Noen tilbyr også andre tjenester som gjennomgang og oppsett av forskjellige rutiner, Årsoppgjør osv.

Hvis du heller vil bruke tid på å tjene flere penger i stedet for å føre allerede tjente penger i regnskapet, kan du vurdere å få hjelp med regnskapet av et profesjonelt, autorisert regnskapsbyrå til en rimelig pris.

Få den hjelpen du trenger med regnskapet til en rimelig pris